Поділюсь з вами рецептом смачного глінтвейну із білого вина.
Так, зазвичай глінтвейн готують із червоного вина, але мені більше подобається саме "білий". Його легше пити, він симпатичніший) і від нього не болить голова на ранок ;)
Я назвав його 2016, тому що цього року хочу спробувати ще один рецепт.
Отже. Для каструлі смачного глінтвейну для компанії (ти ж не збираєшся випити все на самоті? :) вам знадобиться:
1. 2 пляшки 0,7 л білого напівсолодкого вина (я взяв "Франческу" від "Коблево")
2. 3-4 мандаринки (не надто маленьких)
3. 1 зірочка бадьяну
4. 1 палочка сушеної кориці
5. 5 гвоздичок
6. 2 ст. ложки цукру
7. за бажанням можете додати трохи кореню імбиру та стопку коньяку, мед (деталі нижче).
Приготування:
Виливаєте вино у каструлю або іншу подібну ємкість потрібного літражу. кидаєте туди спеції. Чистите мандарини, ділите на дольки і теж кидаєте у вино.
Ставите каструлю на плиту та грієте вино до появи дрібних бульбашок, які зазвичай передують кипінню. Це дуже важливо! Глінтвейн не кип'ятять! Ви його нагріваєте до моменту коли він уже "збереться" закипіти та "томите" вино в такому стані близько 15-20 хвилин. Я читав рецепти, де глінтвейн радять "томити" по 40 хвилин і більше, але вважаю це зайвим. Проте - ви можете спробувати. Напишіть потім у коментарях, що у вас вийшло.
Коли ви вперше довели вино до стану "скоро закипить", ви можете додати стопку коньяку та трохи кореню імбиру. Такий маневр додасть вашому глінтвейну більш насиченого смаку та пряності. Але врахуйте пропорції. Однієї стопки коньяку цілком достатньо на 1,5 літра. А якщо ви кинете забагато імбиру - глінтвейн вийде занадто пекучим.
Також не раджу кидати лайм - він "вбиває" смак. Але можете спробувати кинути кілька зрізів апельсину. Коли глінтвейн вистигне до стану теплого - можете додати 1-2 чайних ложки меду. Але тоді вже врахуйте його коли будете планувати кількість цукру. Увімкніть кулінарну фантазію та сміливо адаптуйте рецепт під свій смак!
Смачного!
Діліться власними рецептами у коментарях! Діліться цим рецептом із друзями в соц. мережах (нижче є кнопочки). Чекайте на рецепт біф веллінгтон! Я взяв за основу рецепт Гордона Рамзі та спробував його відтворити у наших реаліях (вийшло смачно :)
Попереду ще багато цікавого! Підписуйтесь на блог!
Так, зазвичай глінтвейн готують із червоного вина, але мені більше подобається саме "білий". Його легше пити, він симпатичніший) і від нього не болить голова на ранок ;)
Я назвав його 2016, тому що цього року хочу спробувати ще один рецепт.
Отже. Для каструлі смачного глінтвейну для компанії (ти ж не збираєшся випити все на самоті? :) вам знадобиться:
1. 2 пляшки 0,7 л білого напівсолодкого вина (я взяв "Франческу" від "Коблево")
2. 3-4 мандаринки (не надто маленьких)
3. 1 зірочка бадьяну
4. 1 палочка сушеної кориці
5. 5 гвоздичок
6. 2 ст. ложки цукру
7. за бажанням можете додати трохи кореню імбиру та стопку коньяку, мед (деталі нижче).
Приготування:
Виливаєте вино у каструлю або іншу подібну ємкість потрібного літражу. кидаєте туди спеції. Чистите мандарини, ділите на дольки і теж кидаєте у вино.
Ставите каструлю на плиту та грієте вино до появи дрібних бульбашок, які зазвичай передують кипінню. Це дуже важливо! Глінтвейн не кип'ятять! Ви його нагріваєте до моменту коли він уже "збереться" закипіти та "томите" вино в такому стані близько 15-20 хвилин. Я читав рецепти, де глінтвейн радять "томити" по 40 хвилин і більше, але вважаю це зайвим. Проте - ви можете спробувати. Напишіть потім у коментарях, що у вас вийшло.
Коли ви вперше довели вино до стану "скоро закипить", ви можете додати стопку коньяку та трохи кореню імбиру. Такий маневр додасть вашому глінтвейну більш насиченого смаку та пряності. Але врахуйте пропорції. Однієї стопки коньяку цілком достатньо на 1,5 літра. А якщо ви кинете забагато імбиру - глінтвейн вийде занадто пекучим.
Також не раджу кидати лайм - він "вбиває" смак. Але можете спробувати кинути кілька зрізів апельсину. Коли глінтвейн вистигне до стану теплого - можете додати 1-2 чайних ложки меду. Але тоді вже врахуйте його коли будете планувати кількість цукру. Увімкніть кулінарну фантазію та сміливо адаптуйте рецепт під свій смак!
Смачного!
Діліться власними рецептами у коментарях! Діліться цим рецептом із друзями в соц. мережах (нижче є кнопочки). Чекайте на рецепт біф веллінгтон! Я взяв за основу рецепт Гордона Рамзі та спробував його відтворити у наших реаліях (вийшло смачно :)
Попереду ще багато цікавого! Підписуйтесь на блог!
Немає коментарів:
Дописати коментар